Das Handwerk

Prachtig filmpje dat ons confronteerd met de wereld waarin we leven. Ooit was er niets. Alles om ons heen is gemaakt door de mensheid, hoewel we soms denken dat alles er altijd al is geweest. We hebben onze eigen wereld vormgegeven. Het laat zien waar we als mensheid toe in staat zijn, maar ook dat we zelf verantwoordelijk zijn voor datgene wat we gebouwd hebben. En dat beperkt zich niet alleen tot het materiële, maar heeft ook betrekking op onze relatie tot de wereld en de plek die wij innemen als mensheid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

De superschool

Tegelicht aflevering – Superschool – 30 september – 2013

School directeur Eric van de ‘t Zelfde heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld: de beste school van Nederland worden. Een ambitie die niet is gedreven door geld of politiek, maar gewoon omdat hij vindt dat kinderden een goede school verdienen.

Zijn drijfveer is de passie voor het vak en hij wil de kinderen van de Rotterdamse buurt Carlois  laten delen in het geluk dat hij heeft beleefd aan zijn eigen opleiding in Engeland.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Just a beginning

Het begint allemaal met onderwijs. Het klinkt misschien wat vergezocht om kinderen op de peuterschool Filosofie les te geven, maar deze documentaire bewijst het tegendeel. Kinderen leren beter om zelf na te denken, zichzelf dingen af te vragen en beter te argumenteren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Gaten in de markt

De crisis laat de falende macht van de markt zien. De consument wordt weer burger en ontwikkelt initiatieven waarbij persoonlijk contact, samenwerking en overzichtelijkheid voorop staan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

De kapitale kracht van geluk

Topondernemer Ricardo Semler laat zien hoe bedrijfsvoering er ook uit kan zien. Geef de werknemers meer vrijheid en verantwoordelijkheid en de productiviteit, kwaliteit en het plezier van de werknemers gaat omhoog. Een win-win-win situatie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

The Yes men fix the world

Een echte Must See. In the Yes men fix the world gaan Andy Bichlbaum en Mike Bonanno proberen de grote problemen in de wereld op te lossen. Op een ludieke manier, willen ze bedrijven en het publiek laten zien hoe het ook zou kunnen.  De wereld verbeteren is niet moeilijk, je moet het alleen maar willen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)