De superschool

Tegelicht aflevering – Superschool – 30 september – 2013

School directeur Eric van de ‘t Zelfde heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld: de beste school van Nederland worden. Een ambitie die niet is gedreven door geld of politiek, maar gewoon omdat hij vindt dat kinderden een goede school verdienen.

Zijn drijfveer is de passie voor het vak en hij wil de kinderen van de Rotterdamse buurt Carlois  laten delen in het geluk dat hij heeft beleefd aan zijn eigen opleiding in Engeland.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Gaten in de markt

De crisis laat de falende macht van de markt zien. De consument wordt weer burger en ontwikkelt initiatieven waarbij persoonlijk contact, samenwerking en overzichtelijkheid voorop staan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

De kapitale kracht van geluk

Topondernemer Ricardo Semler laat zien hoe bedrijfsvoering er ook uit kan zien. Geef de werknemers meer vrijheid en verantwoordelijkheid en de productiviteit, kwaliteit en het plezier van de werknemers gaat omhoog. Een win-win-win situatie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Tax free tour

Grote internationale ondernemingen, zoals Amazone, Apple, Starbucks hebben allerlei trucs ontwikkeld om de belasting de ontduiken. Het zijn lastige constructies waarbij geld door meerdere landen gesluisd wordt, zodat uiteindelijke geen of weinig belasting betaald hoeft te worden. In deze documentaire, wordt duidelijk hoe dit in zijn werk gaat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)