Das Handwerk

Prachtig filmpje dat ons confronteerd met de wereld waarin we leven. Ooit was er niets. Alles om ons heen is gemaakt door de mensheid, hoewel we soms denken dat alles er altijd al is geweest. We hebben onze eigen wereld vormgegeven. Het laat zien waar we als mensheid toe in staat zijn, maar ook dat we zelf verantwoordelijk zijn voor datgene wat we gebouwd hebben. En dat beperkt zich niet alleen tot het materiële, maar heeft ook betrekking op onze relatie tot de wereld en de plek die wij innemen als mensheid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

2 interviews met Jaron Lanier over: Who Owns the Future?

2 interviews over het nieuwe boek van Jaron Lanier: Who owns the future. Jaron Lanier was ooit groot voorstander van het web 2.0, het sharen van informatie en gratis verspreiden van ideeën en intellectueel eigendom. Nu jaren later komt hij terug op deze idealen en moet hij concluderen dat het niet is geworden wat hij had gehoopt. In zijn boeken: Your not a gadget en who owns the future laat hij zien dat het huidige model niet houdbaar is en zoekt hij oplossingen om mensen weer te laten betalen voor kwalitatieve content.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Jaron Lanier: Why Facebook Isn’t Free

Het lijkt allemaal geweldig die gratis diensten op het internet. Maar is gratis wel echt gratis? In dit korte filmpje legt Jaron Lanier uit waarom gratis niet altijd wenselijk is en welke effecten het heeft op een samenleving.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)