1

Documentaire: Terms and Conditions May Apply..

Wanneer je gebruik maakt van diensten als Google, Facebook of Twitter moet je eerst akkoord gaan met de terms and conditions, voordat je verder kan gaan. Niemand leest deze term and conditions en klikt blindelings op akkoord, maar waar ga je eigenlijk mee akkoord?

De dienst is gratis in gebruik, maar door akkoord te gaan met deze terms and conditions,  geven we het bedrijf toestemming om te doen met onze gegevens wat ze willen. Wij nemen geen producten af van een bedrijf, maar het is eerder andersom. Wij zijn producten geworden, die bedrijven als Google en Facebook kunnen verhandelen. En de regel is simpel: Hoe minder privacy, hoe meer geld er te verdienen valt.

Een zorgelijke ontwikkeling, helemaal als je je bedenkt dat veiligeheids diensten als FBI, NSA, CIA etc. maar al te graag gebruik maken van de informatie bronnen die bijvoorbeeld Google en Facebook aan het aanleggen zijn. Het lijkt er wel op dat de privacy schending wordt gedoogd, zolang de informatie beschikbaar is voor de veiligheidsdiensten.

De documentaire “Tems and Conditions may apply”, laat zien wat dit voor gevolgen kan hebben en stelt terecht de vraag: Is privacy dead?

Trailer:

(helaas is de documentaire niet vrij online beschikbaar)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Google and the World Brain

Documenaire over het meest ambitieuze project uit de geschiedenis: Google Books. Google wil alle boeken wereldwijd inscannen om zo alle informatie voor iedereen beschikbaar te maken. Hoewel het op het eerste gezicht klinkt als een fantastisch project, komen er al gauw problemen om de hoek, zoals de auteursrechten van de boeken en de monopolie op de kennis door 1 enkel bedrijf.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)