0

Tristram Stuart: The global food waste scandal

Tristram Stuart sounds the warning bell on global food waste, calling for us to change the systems whereby large quantities of produce and other foods end up in trash heaps. Talk about his book: Waste: Uncovering the Global Food Scandal.

Tristram Stuart is the founder of : www.feeding5k.org

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
0

Sherry Turkle: Connected, but alone?

In deze TED talk pleit Sherry Turkle voor een stapje terug als het gaat om techniek en de zogenaamde social media. Het lijkt soms wel of we meer vertrouwen hebben in de techniek, dan in elkaar. Een saai gesprek wordt direct opgelost door op je mobiele telefoon te turen en soms lijkt het wel of wel liever online mensen ‘ontmoeten’ dan in het echte leven. Hoe kan dit en wat voor effect heeft dit. Een mooi betoog dat zeker de moeite waard is om te kijken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
0

Barry Schwartz over de paradox van keuzes

Hoe meer keuze, hoe groter het gevoel van vrijheid. Dat is de algemene opvatting van veel mensen. Het begrip vrijheid heeft dan ook steeds meer de betekenis gekregen van keuzevrijheid.  Maar is dat eigenlijk wel zo? Het blijkt dat teveel keuzevrijheid juist kan leiden tot keuze stress..


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

Ken Robinson: Scholen doden de creativiteit

Ken Robinson is de meest bekeken persoon op TED. Hieronder 3 TED talks over waarom het huidige schoolsysteem niet meer werkt. Ken Robinson weet niet alleen heel duidelijk zijn punt te maken, maar zijn presentatie doet niet af aan dat van een caberatier.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
0

De vloek van de liefdadigheid

Liefdadigheids instellingen zijn bedrijven, maar wel met een heel eigen stel regels, normen en waarden.  Maar waarom eigenlijk? Waarom mag een directeur van een grote NGO niet een goed salaris verdienen, zolang hij grote bedragen voor het goede doel binnen haalt? Een verfrissende kijk op de liefdadigheids instellingen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)